Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

Show menu

Ταξίδι μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα του Ευγένιου Ο' Νηλ

ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Πρώτη Παράσταση: 09/03/2022

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Μαίρη Mπέττυ Αρβανίτη

Τζέιμς Αλέξανδρος Μυλωνάς

Τζέιμι Αινείας Τσαμάτης

Έντμοντ Βασίλης Μαγουλιώτης

Κάθλιν Ελίνα Ρίζου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Νίκος Γκάτσος

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς

Σκηνογραφία: Ελένη Μανωλοπούλου

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Φωτισμοί: Aλέκος Αναστασίου

Μουσική: Γιώργος Πούλιος

Υπεύθυνη παραγωγής: Μαρία Αλβανού

Υπεύθυνη θεάτρου: Ειρήνη Λιβιτσάνου

Βοηθός σκηνοθέτη: Παναγιώτης Γκιζώτης

Βοηθοί σκηνογράφου: Έμιλυ Κουκουτσάκη, Ελίνα Αλουπογιάννη

Βοηθός ενδυματολόγου: Βασιλική Σουρρή

Βοηθός φωτιστή: Xάρης Δάλλας

Φωτογραφίες: Γκέλυ Καλαμπάκα

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

13,17 ευρώ (Πέμπτη)

15,20 ευρώ (Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή)

ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Τετάρτη & Κυριακή στις 19.30

Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 20.30

Τα μέλη της οικογένειας Τάιρον (που στην πραγματικότητα είναι η οικογένεια του συγγραφέα) ξεφλουδιζουν το τραύμα τους, σ’ ένα σκηνικό στο οποίο επικρατούν η ομίχλη και οι ψευδαισθήσεις. Ένα τοπίο γεμάτο αντανακλάσεις επεκτείνεται σε όλο το θέατρο και ανάμεσα στους θεατές. Το τραύμα, τα οικογενειακά τραπέζια, οι εξαρτήσεις και οι εθισμοί αρχίζουν σιγα-σιγά να “ξεθολώνουν", τα πρόσωπα προσεγγίζουν οδυνηρά την αλήθεια και τα φαντάσματα ζωντανεύουν προκειμένου να κλείσουν την πληγή και να συμφιλιωθούν με τις ανεπάρκειές τους.

Δ.Κ.

Έτσι σκιαγραφεί το εμβληματικό έργο του Ευγένιου Ο’Νηλ Ταξίδι μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα (Long Day’s Journey into Night) ο Δημήτρης Καραντζάς, που συναντά ξανά την Μπέττυ Αρβανίτη στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, σκηνοθετώντας, μετά την άκρως επιτυχημένη παράσταση του Γυάλινου κόσμου του Ουίλιαμς την περίοδο 2018-2019, το αυτοβιογραφικό αριστούργημα του Ο’ Νηλ.

Από τα σημαντικότερα, κατά γενική ομολογία, ψυχολογικά δράματα του 20ού αιώνα, έργο διαποτισμένο με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία, ο -βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας (1936) και τέσσερα Πούλιτζερ- συγγραφέας ξεκίνησε να το γράφει τη δεκαετία του 1930, το ολοκλήρωσε το 1941 και το παρέδωσε στον εκδότη του την ίδια χρονιά, δηλώνοντας την επιθυμία του να μη δημοσιευθεί πριν περάσουν 25 χρόνια από τον θάνατό του.

Στο έργο, που διαδραματίζεται μια καλοκαιρινή ημέρα του 1912 και παρουσιάζει μια τετραμελή αμερικανική οικογένεια να μετεωρίζεται ανάμεσα σε αισθήματα αγάπης και μίσους, ο μεγάλος Αμερικανός δραματουργός, σε πλήρη ωριμότητα, ουσιαστικά αναμοχλεύει όσα σχεδόν τραυματικά έζησε ως παιδί και όσα σημάδευσαν τη νεότητά του.

Η παγκόσμια πρώτη παρουσίαση του έργου πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη, στο Βασιλικό Δραματικό Θέατρο, τον Φεβρουάριο του 1956, με θριαμβευτική υποδοχή, και ακολούθησαν αμέσως νέες παραγωγές του σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και στη Νέα Υόρκη. Το 1962 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, με μεγάλη επιτυχία, από τον σκηνοθέτη Sidney Lumet, με πρωταγωνίστρια την Katharine Hepburn, ταινία που είχε επιτυχία και στο Φεστιβάλ των Καννών, με τους τέσσερις πρωταγωνιστές της να βραβεύονται για τις ερμηνείες τους. Στην Ελλάδα το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από το Εθνικό Θεάτρου το 1965 και ακολούθησαν σημαντικές παραγωγές του σε κρατικά θέατρα και ιδιωτικούς θιάσους.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

13,17 ευρώ (Πέμπτη)

15,20 ευρώ (Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή)

ONLINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Τετάρτη & Κυριακή στις 19.30

Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 20.30

CREATED BY GRAVITY.GR